Pages

1. 3. 2015

Pečená skořicová jablíčka

Dnes mám pro Vás úžasně jednoduchý, ale zato chuťově úžasný recept. Miluji jablíčka ve všech podobách. Štrúdly, jablečné dezerty, přesnídávky nebo žemlovka .. to je prostě moje. A když se spojí chuť jablíček, skořice a oříškového másla, je úspěch zaručen.

Budeme potřebovat (na 4 pečená jablíčka):

  • 4 větší jablka
  • 8 lžic ovesných vloček
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 4 lžíce nasekaných lískových ořechů
  • 100 g lískooříškového másla
  • 4 lžíce medu nebo javorového sirupu

Postup: Jablka omyjeme, rozřízneme napůl a každý vnitřek jablka vydlabeme. Dávejte pozor, ať slupku úplně neprotrhnete. Vydlabanou hmotu pak můžete použít do jiného dezertu. Do mixéru vhodíme ostatní suroviny a rozmixujeme na hrubší hmotu. Tou pak plníme jablíčka, která vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 10 minut. Nahoře by Vám měla vzniknout křupavá krusta, ale vnitřek jablka zůstane krásně měkký. Podáváme ještě teplé.

Dobrou chuť :-)

3 komentáře: