Pages

17. 1. 2015

Pohankovo-žampionové karbanátky

Karbanátky nemusí být jen z masa, můžete si je připravit i zdravě. Já jsem pro přípravu zvolila pohanku. Je přirozeně bezlepková a obsahuje spoustu bílkovin, zdravých tuků, vitamínů a minerálních látek. Z pohanky snadno uvaříte zdravý oběd, hodí se do salátu nebo na přípravu sladké kaše.

Budeme potřebovat (na 12 karbanátků):

  • 200 g pohanky
  • 6 velkých hlaviček žampionů
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 5 lžic pohankové mouky
  • drcený kmín, majoránka
  • sůl, pepř

Postup: Pohanku uvaříme dle návodu a odložíme stranou. Na pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony a prolisovaný česnek. Restujeme do změknutí žampionů. Orestovanou směs smícháme s pohankou, přidáme vejce, mouku a koření. V případě potřeby přidáme více mouky. Rukou tvoříme malé karbanátky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů, cca 30 minut. Podáváme s jogurtovým dipem nebo zeleninovým salátkem. 

Dobrou chuť :-)

7 komentářů: