Pages

28. 1. 2015

Pečená cizrna

Pokud rádi zdravě mlsáte, a já věřím že ano, pak je pro Vás tento recept jako dělaný. Pečenou cizrnou ohromíte každou návštěvu a na její přípravu Vám postačí pouze pár ingrediencí. Já jsem ji připravila s uzenou paprikou, která dodá cizrně úžasnou kouřovou chuť. Zvolit ale můžete své oblíbené koření nebo bylinky a připravit si tak báječnou pochoutku.

Budeme potřebovat:

  • plechovka cizrny
  • olivový olej
  • uzená paprika 
  • sůl dle chuti

Postup: Plechovku s cizrnou slijeme, propláchneme vodou a osušíme např. papírovou utěrkou. Vsypeme do misky a vmícháme uzenou papriku. Vše pořádně promícháme tak, aby se cizrna v koření pěkně obalila. Nakonec cizrnu vysypeme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem a pokapali hojně olivovým olejem. Dle chuti můžeme cizrnu ještě osolit. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 30 minut. Cizrna by měla být po upečení krásně křupavá.

Dobrou chuť :-)

21 komentářů:

  1. To je tak jednoduché, že to určitě musí být vyníkající, myslím, že si to zkusím udělat k vínu :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je geniální! Kam na ty nápady chodíš? :) Tohle určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inspirací pro mě je to, co mám zrovna doma + zahraniční kuchyně a moje fantazie :D

      Vymazat
    2. No ja to videl uz davno na Popsugar fitness blogu :D

      Vymazat
    3. To že to už někdo před náma vymyslel neznamená, že na to nemůžeme přijít sami;)

      Vymazat
  3. Já si občas dělám cizrnu z plechovky jen tak, osmahnutou na másle a osolenou. Taky ňamka ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ráda cizrnu celkově. Třeba jednou jsem ji pekla i na sladko a byla taky výborná :-)

      Vymazat
  4. Děláme a milujeme, výborná záležitost! :)

    OdpovědětVymazat
  5. určitě veelika mnamka o))))

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, jde to i s normalni cizrnou, ne z plechovky? Jak by tam byl postup? Vzdycky ji davam na 2 dny do vody a pak teprve varim... staci tady ta voda nebo ji mam i uvarit? :)

    Dekuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, určitě nemusí být cizrna z plechovky. Stačí ji normálně uvařit a pak postupovat dál podle receptu :-)

      Vymazat
    2. Možná by stačilo i nechat ji v té vodě a nevařit. Ale každopádně by neměla být tvrdá, jinak se neupeče :-)

      Vymazat
    3. Super, moc díky, už se na to těším :-)

      Vymazat
  7. Výborný nápad, musím vyzkoušet, díky!

    OdpovědětVymazat
  8. Příště musím udělat dvojnásobnou dávku. Úplně se po tom zaprášilo :oD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééééééé, tak to jsem moc ráda, že Vám chutnalo :-) Taky už musím dělat větší dávky :D

      Vymazat