Canihua s pečenou dýní

Nedávno jsem objevila novou superplodinu s názvem canihua. Jde o plodinu, která je velmi podobná známější quinoe, ale na rozdíl od ní neobsahuje saponiny, kvůli kterým má quinoa typickou "pachuť". Canihua má vysoký obsah kvalitních bílkovin, vlákniny a je přirozeně bezlepková. Samotná canihua má neutrální chuť. Můžeme ji podávat jako přílohu, zahustit s ní polévku nebo ji použít např. do salátu.

Často se mě ptáte, kde kupuji různé talířky a nádobí na focení. Tak zrovna tento modrý talířek s žíhanou glazurou mám z e-shopu Bellarose.cz

Budeme potřebovat (pro 4 osoby):

  • 1 hrnek canihuy (kupuji v e-shopu Feel Good Family)
  • 1 malá dýně hokkaido
  • 200 g uvařené cizrny
  • 1 středně velká červená cibule
  • 100 sýru feta
  • 3 lžíce olivového olej
  • limetková šťáva
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř

Postup: Canihuu uvařte dle návodu a nechte ji vychladnout. Dýni rozpulte, vydlabejte ji a nakrájejte ji na měsíčky. Takto připravenou dýni rozložte na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte ji olivovým olejem a pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 15 minut. Po 15 minutách přidejte nakrájenou cibuli a pečte dalších 10 minut. Uvařenou canihuu smíchejte s cizrnou, limetkovou šťávou, nasekanou petrželkou a vše ochuťte solí a pepřem. Salát naservírujte na talíř, přidejte upečenou dýni s cibulí a vše na závěr posypte rozdrobeným sýrem feta.

Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku

mytaste.cz

myTaste.cz