Brambory s tuňákem a jogurtovým dipem

S tuňákem se dá vykouzlit spousta úžasných a rychlých jídel. Mezi takové patří i můj recept na brambory s tuňákem a jogurtovým dipem. Miluji lehká a jednoduchá jídla, jejichž příprava nezabere spoustu času. Jediná věc, kterou musíte udělat, je uvařit a oloupat brambory. Zbytek už je hračka :-)

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • cca 150 g brambor
  • filé z tuňáka v olivovém oleji (200 g)
  • 140 g řeckého jogurtu
  • citronová šťáva
  • černé olivy
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • hrubozrnná mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Postup: Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a poté je oloupeme. V misce smícháme řecký jogurt s citronovou šťávou a vinným octem. Brambory naservírujeme na talíř, poklademe tuňákem a ozdobíme jogurtovým dipem. Nakonec vše posypeme nasekanými černými olivami, ochutíme solí, pepřem a zakápneme olivovým olejem. Podáváme se zeleninovým salátkem.

 Dobrou chuť :-) 

11 komentářů:

 

Koupit kuchařku

mytaste.cz

myTaste.cz