Zapečená polenta

Co je to polenta už jsem Vám jednou psala zde. Tehdy jsem pekla polentu na sladko. Dnes mám pro Vás recept na polentu zapečenou, ale tentokrát to bude slaná varianta. Polentová kaše je velmi snadná na přípravu a proto Vám vaření nezabere moc času. Já jsem na zapečení zvolila rajčátka a bylinky. Vy si ji ale můžete udělat s čímkoliv, co máte rádi.

Budeme potřebovat:

  • cherry rajčátka
  • 150 g instantní polenty
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • balkánský sýr
  • bazalka
  • sůl, pepř

Postup: Zeleninový vývar přivedeme k varu a vsypeme do něho polentu. Za stálého míchání vaříme, dokud se z polenty nestane hustá kaše. Vmícháme olej a polentu rozetřeme v tenké vrstvě na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Doporučuji pečící papír ještě trošku namazat olejem. Na polentu poté naskládáme nakrájená cherry rajčátka, posypeme bazalkou, nastrouhaným balkánským sýrem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut. 

Dobrou chuť :-)


4 komentářů:

  1. Vypadá bezvadně :) Napadá mě plno variant, budu muset vyzkoušet!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zvolila rajčátka a sýr, ale určitě to bude výborné i na jiné způsoby :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku

mytaste.cz

myTaste.cz