Budeme potřebovat (pro 2 osoby):
- 150 g rýže na rizoto (použila jsem rýži Acquerello odrůdy Carnaroli Superfino)
- 400 g loupaných rajčat (použila jsem rajčata Rustichella d´Abruzzo)
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 100 ml bílého vína (použila jsem španělské víno odrůdy Verdejo z vinařství Vetus)
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje (Almaoliva Arbequina)
- 450 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce másla
- černé olivy
- 50 g nastrouhaného parmezánu
- vločky mořské soli Carmencita
- bazalka na ozdobu
Postup: V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a restujeme cca 5 minut. Vsypeme rýži a za stálého míchání restujeme dalších 5 minut. K rýži přidáme cca 150 ml vývaru, bílé víno a pomalu vaříme, dokud se všechen vývar neabsorbuje. Vmícháme loupaná rajčata, zalijeme zbytkem vývaru a vaříme do změknutí rýže. Pánev sundáme z ohně, přidáme máslo, nastrouhaný sýr, olivy, ochutíme solí ihned podáváme.
Dobrou chuť :-)
0 komentářů:
Okomentovat