Krémové rajčatové rizoto

Dnes jsem si pro vás připravila recept na jednoduché rajčatové rizoto, které zvládnete připravit během chvilky a ještě si skvěle pochutnáte. Suroviny na přípravu rizota mám z e-shopu eDelikatesy.cz.

Budeme potřebovat (pro 2 osoby):


Postup: V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a restujeme cca 5 minut. Vsypeme rýži a za stálého míchání restujeme dalších 5 minut. K rýži přidáme cca 150 ml vývaru, bílé víno a pomalu vaříme, dokud se všechen vývar neabsorbuje. Vmícháme loupaná rajčata, zalijeme zbytkem vývaru a vaříme do změknutí rýže. Pánev sundáme z ohně, přidáme máslo, nastrouhaný sýr, olivy, ochutíme solí ihned podáváme.


Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku