Horké jablko se zázvorem

Dnes mám pro vás recept na dobrotu, kterou si vychutnáte zejména při dlouhých zimních večerech. Je to moje oblíbené horké jablko. Dá se připravit i z hotového jablečného džusu, ale já si připravuji raději své vlastní. Můžete si do něj přidat oblíbené koření nebo kapičku něčeho ostřejšího. Tenhle drink vás rozhodně zahřeje.

Budeme potřebovat:

  • 2 středně velká jablka
  • špetku mleté skořice
  • badyán
  • hřebíček
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • třtinový cukr (nemusí být)
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • kousek zázvoru
  • voda

Postup: Jablka očistěte, oloupejte a nakrájejte je na kousky. Kousky jablek vhoďte do středně velkého hrnce a přidejte ostatní suroviny. Vše zalijte 60 ml studené vody a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte jablka 10 minut zvolna vařit pod pokličkou. Nakonec vytáhněte koření a směs rozmixujte dohladka. Podle hustoty přidejte ještě vodu, nechte chvilku prohřát a ihned podávejte.

Na zdraví :-)

2 komentářů:

  1. To je úžasné! Horké jablko si dávám jenom zřídka právě kvůli té nutnosti použít jablečný džus. Ale když se použije celé jablko, chutná to úplně jinak a vlastně i lépe. Navíc taky zasytí :D Děkuju za skvělý recept, určitě ho v zimě (a vlastně už i teď) mnohokrát použiju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám radost, že se Vám recept líbí :-) Horké jablíčko je ideální právě na podzim. A domácí je prostě domácí :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku

mytaste.cz

myTaste.cz