Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 2 větší batáty
- 320 g čerstvé ricotty
- hrst nasekaných arašídů
- nasekaná petrželka
- hrubozrnná mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup: Sladké brambory omyjte, osušte, pokapejte olivovým olejem a každý zabalte zvlášť do alobalu nebo pečícího papíru. Položte je na mřížku v troubě a pečte při 200 stupních cca 50 minut. Po vytažení z trouby je nechte zabalené ještě cca 20 minut odpočívat. Mezitím si v misce smíchejte ricottu s nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Batáty vytáhněte z pečícího papíru a nahoře je nožem podélně rozkrojte. Vidličkou je opatrně rozevřete a vnitřek naplňte připravenou směsí. Sladké brambory posypte opraženými arašídy a v případě potřeby ochutíme solí nebo pepřem. Vnitřek brambory se Vám bude krásně oddělovat od slupky, kterou nejíme.
Dobrou chuť :-)
Z batátů jsem zatím dělala jen brownies,tak snad se brzy odhodlám zkusit i tento recept,vypadá skvěle :) !
OdpovědětVymazatruneatandtravel.blogspot.com
To já se zase chystám na brownies :-)
VymazatMňam miluju pečené batáty!! Rozhodně musím zkusit :)
OdpovědětVymazatTo vypadá výborně! Nedávno jsem poprvé ochutnala pečené batáty a jsou úžasné, brzy vyzkouším i toto ♥
OdpovědětVymazathttp://myway-tofitness.blogspot.cz/
Děkuji :-) Batáty jsou super. Dělám ještě krémovou batátovou polévku a ta je taky úžasná :-)
VymazatBatáty miluji pečené, ale jím i slupku. V tomto receptu ji nejíte..může se tedy jíst ?
OdpovědětVymazatJíst se určitě může, ale pečená mi nechutná. Když dávám batáty třeba do polévky nebo do pyré, tak je naopak neloupu a zpracuji je i se slupkou :-)
VymazatDobrý den, recept jsem dneska vyzkoušela a bylo to naprosto mňamózní, takže ho okamžitě zařazuju do výběru svých top :D. Mimochodem, narazila jsem na vás díky skvělé kuchařce, kterou jsem dostala za vysvědčení a jsem z ní úúúplně unešená! Takže moc děkuju :)
OdpovědětVymazatDobrý den :-) Moc děkuji za pochvalu a za milý komentář. Jsem ráda, že se Vám blog i kuchařka líbí :-)
Vymazat