Pages

7. 12. 2015

Pečené batáty s ricottou a petrželkou

Sladké brambory neboli batáty jsem si oblíbila pro jejich medovou chuť. Na blogu jste se s nimi mohli setkat v receptu na krémovou polévku. Nejraději je mám v kombinaci se slaným sýrem nebo tvarohem, který vyváží jejich sladkost. Dnešní recept je nenáročný a zaručeně s ním ohromíte každého vegetariána. Batáty obsahují navíc i spoustu vlákniny a patří tím pádem k nejvýživnějším druhům zeleniny vůbec.

Budeme potřebovat (na 2 porce): 

  • 2 větší batáty
  • 320 g čerstvé ricotty
  • hrst nasekaných arašídů
  • nasekaná petrželka
  • hrubozrnná mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Postup: Sladké brambory omyjte, osušte, pokapejte olivovým olejem a každý zabalte zvlášť do alobalu nebo pečícího papíru. Položte je na mřížku v troubě a pečte při 200 stupních cca 50 minut. Po vytažení z trouby je nechte zabalené ještě cca 20 minut odpočívat. Mezitím si v misce smíchejte ricottu s nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Batáty vytáhněte z pečícího papíru a nahoře je nožem podélně rozkrojte. Vidličkou je opatrně rozevřete a vnitřek naplňte připravenou směsí. Sladké brambory posypte opraženými arašídy a v případě potřeby ochutíme solí nebo pepřem. Vnitřek brambory se Vám bude krásně oddělovat od slupky, kterou nejíme.

Dobrou chuť :-) 

9 komentářů:

  1. Z batátů jsem zatím dělala jen brownies,tak snad se brzy odhodlám zkusit i tento recept,vypadá skvěle :) !

    runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam miluju pečené batáty!! Rozhodně musím zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá výborně! Nedávno jsem poprvé ochutnala pečené batáty a jsou úžasné, brzy vyzkouším i toto ♥

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Batáty jsou super. Dělám ještě krémovou batátovou polévku a ta je taky úžasná :-)

      Vymazat
  4. Batáty miluji pečené, ale jím i slupku. V tomto receptu ji nejíte..může se tedy jíst ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jíst se určitě může, ale pečená mi nechutná. Když dávám batáty třeba do polévky nebo do pyré, tak je naopak neloupu a zpracuji je i se slupkou :-)

      Vymazat
  5. Dobrý den, recept jsem dneska vyzkoušela a bylo to naprosto mňamózní, takže ho okamžitě zařazuju do výběru svých top :D. Mimochodem, narazila jsem na vás díky skvělé kuchařce, kterou jsem dostala za vysvědčení a jsem z ní úúúplně unešená! Takže moc děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den :-) Moc děkuji za pochvalu a za milý komentář. Jsem ráda, že se Vám blog i kuchařka líbí :-)

      Vymazat