Kávové biscotti

Tyhle vánoční sušenky Vám při pečení provoní celý byt. Pečou se nadvakrát a přesto nejsou tvrdé. Nejraději si je namáčím do kávy nebo čaje. Zkuste sušenky ozdobit stuhou nebo mašlí a máte krásný vánoční dárek.

Budeme potřebovat (na 17 sušenek):

  • 350 g hladké mouky na křehké pečivo
  • 3 lžíce medu
  • 120 ml Božkov kávový
  • 3 lžíce uvařené silné kávy
  • 90 g povoleného másla
  • 2 vejce
  • 80 g loupaných mandlí
  • 100 g lískových ořechů
  • 2 lžičky kypřícího prášku

Postup: Do mísy vyklepneme dvě vejce, přidáme máslo a metličkou vše vyšleháme. Přidáme med, kávový speciál Božkov a kávu. Znovu vše důkladně prošleháme. Do směsi vsypeme po částech mouku s kypřícím práškem a pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto. Nakonec vmícháme nasekané oříšky a zapracujeme je do těsta. Hotové těsto rozdělíme na dvě části. Z obou kousků vytvoříme na plechu dva válečky o průměru cca 5 cm. Rukou je pak lehce vytvarujeme a zploštíme. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 25 minut. Upečené válečky necháme na chvilku vychladnout a poté je nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Nakrájené plátky naskládáme vedle sebe na plech a necháme je dopéct na 15 minut v troubě při teplotě 140 stupňů. Dejte pozor, aby se Vám sušenky nespálily, jen hezky zhnědly. Hotové biscotti necháme vychladnout na mřížce.

Dobrou chuť :-)

2 komentářů:

  1. Tak to může být opravdu výborné, snad pro tento recept najdu brzy kousek času :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem je letos pekla poprvé a rozhodně ne naposledy. Určitě je taky vyzkoušej :-)

      Vymazat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři