Budeme potřebovat:
- 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 150 ml studené vody
- 3 lžíce medu (pokud máte raději sladší dezerty, můžete přidat více medu)
- 1 vanička odtučněného tvarohu
- 4 řapíky rebarbory
- 1 hrnek jahod
Postup: V míse smícháme mouku, máslo, vodu a přidáme 1 lžíci medu. Pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek a necháme ho v lednici cca 30 minut odpočinout. Mezitím si očistíme, oloupeme a nakrájíme rebarboru a jahody na kousky. Nakrájenou rebarboru a jahody přendáme do hrnce, přidáme 1 lžíci medu, 2 lžíce vody a necháme cca 10 minut povařit. Med se krásně vpije do ovoce a tím ho zároveň osladí. Těsto vytáhneme z lednice a vyválíme ho na placku. Placku potřeme tvarohem, ve kterém jsme si rozmíchali lžíci medu. Nerozetírejte tvaroh až úplně k okrajům, protože ty se budou ohýbat. Na tvaroh rozetřete jahody s rebarborou. Nakonec okraje těsta přehněte přes náplň. Takto připravenou galette přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 40 minut.
Dobrou chuť :-)
Mňamka :3 Zkusím si to udělat :)
OdpovědětVymazathttp://myway-tofitness.blogspot.cz/
Určitě vyzkoušej .. ty jahody a rebarbora, no prostě dokonalá kombinace :-)
VymazatMňam to vypadá úžasně ♥ rebarbora se skvělá na pečení :)
OdpovědětVymazatDěkuji :-) Ano je, má takovou neobvyklou chuť :-)
VymazatViděla jsem podobný recept v novém Gurmetu a na rebarboru se taky chystám. Jen jsem zatím neměla to štěstí na ní natrefit, tak musím skočit na Jiřák :)
OdpovědětVymazatJéé, tak nový Gurmet nemám, ale asi jsem měla stejný nápad :-) Já jsem ji koupila u nás v Globusu, tam jí bylo právě hodně, tak jsem toho musela hned využít :-)
VymazatZrovna nedávno jsem si říkala, že musím tenhle koláč zas po dlouhé době upéct, jsou skvělé a v této kombinaci jsem ho ještě neměla :)
OdpovědětVymazatByl to takový nápad .. měla jsem doma zrovna tvaroh, rebarboru a jahody, tak jsem to zkombinovala a musím říct, že se to fakt povedlo :-)
VymazatRebarboru mám, dojdu koupit jahody a pouštím se do pečení...vypadá to nádherně...tu chuť úplně cítím...
OdpovědětVymazatDěkuji .. určitě vyzkoušej a pak dej vědět, jestli Ti chutnalo :-)
VymazatTak vyzkoušeno a gallete všem moc chutnalo! Je pravda, že mé vypadalo o dost jinak, protože jsem rozvařila ovoce, ale co nebylo na vzhledu, bylo na chuti...mě osobně strašně chutnalo těsto a o víkednu ho zkusím na slano.
VymazatTak hlavně, že Vám všem chutnalo :-) Vzhled není důležitý. A těsto je právě úžasné v tom, že je rychlé a dá se použít v podstatě na všechny recepty :-)
VymazatHm, to musím zkusit, jen musím někde sehnat rebarboru. :D Tvoje jablečno-skořicová bábovka má úspěch, už ji peče moje mamina i kamarádka. :)
OdpovědětVymazatRebarboru teď seženeš skoro všude .. spíš v těch větších supermarketech nebo na trzích :-) Vážně? Tak to jsem moc ráda, že má takový úspěch :-)
VymazatJá už se těším na rebarboru! Babička dělá nejlepší koláč s rebarborou a jahodou! Miluju ho ♥
OdpovědětVymazatJe to celkem síla, to je pravda! :D
Nojooo, babičky dělají ty nejlepší buchty a koláče na světě :-)
VymazatSkvělé a osvěžující. Jen těsto se mi trochu nepovedlo. Z vrchu už se skoro připalovalo a uvnitř bylo ještě nedopečené. Ale já to vychytám. I tak jsem dnes měla naprosto luxusní snídani.
OdpovědětVymazatTo je divné, mě se těsto nepřipalovalo :-/ A máš plynovou nebo elektrickou troubu? Možná to bude tím, jinak vážně netuším. Tak aspoň, že ti chutnalo :-)
VymazatVýborná kombinace, je luxusní jako i další recepty :-) Díky (y)
OdpovědětVymazatJá děkuji :-)
VymazatPovedlo se super. Díky za skvělé a hlavně rychlé recepty. Jsem zvědavá co na to návštěva. Diky
OdpovědětVymazatMoc děkuji za komentář :-)
VymazatMohla bych se zeptat, jakou celozrnnou mouku? :) děkuji
OdpovědětVymazatPoužívám celozrnnou špaldovou mouku :-)
Vymazatděkuju moc, vypadá to krásně, těším se, až vyzkouším :)
VymazatHned jsem ho musela vyzkoušet, zaujalo mě spojení chutí, k tomu jednoduchá příprava a výsledek naprosto dokonalý. Děkuji za inspiraci :) Máte skvělé recepty
OdpovědětVymazatTak to mám radost, že Vám chutnalo a moc děkuji za pochvalu :-)
Vymazat