Libanonský chléb s koprovým dresingem

Často přemýšlím nad tím, co připravit k večeři, abych nejedla pořád to samé a aby to bylo zároveň zdravé a lehké. Protože kdo by chtěl jít spát s plným břichem, že? A tak jsem vymyslela tuhle úžasnou kombinaci libanonského chleba, koprového dresingu a jablíček. Libanonský chleba seženete běžně v každém supermarketu a naplnit si ho můžete v podstatě čímkoliv. Od pečeného kuřecího masa až po kopec zeleniny. Porce záměrně neuvádím. Každý toho sní totiž jiné množství a proto si chleba můžete "napěchovat" dle libosti.

Budeme potřebovat: 

  • libanonský chleba
  • plátky krůtí šunky
  • hlávkový salát
  • plátky goudy s vlašskými ořechy
  • jablko nakrájené na plátky
  • řecký jogurt
  • čerstvý kopr
  • citronová šťáva
  • sůl

Postup: Placky libanonského chleba položíme na pánev a chvilku je zahřejeme. Pak placky rozřízneme napůl a nožem je rozevřeme. Vznikne nám kapsa, kterou budeme plnit. Dresing si připravíme smícháním řeckého jogurtu, nasekaného kopru, limetkové šťávy a soli. Takto připraveným dresingem naplníme každou kapsu. Nyní už si kapsu můžete naplnit čím budete chtít. Já jsem zvolila krůtí šunku, salát, goudu a jablíčko. Kapsy spojíme párátkem a můžeme podávat.

Dobrou chuť :-)


0 komentářů:

Okomentovat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři