Quinoa a jáhly - kakaový koláč

Další z várky mých bezlepkových receptů je na světe. Dnes to bude kakaový koláč z quinoi a jáhel. O rostlince s názvem quinoa si můžete přečíst v jednom z mých minulých receptů zde a jáhly už určitě všichni dobře znáte :-)

Budeme potřebovat:

  • 80 g quinoi
  • 50 g jáhel
  • 2 bílky
  • 50 g mletých slunečnicových semínek
  • 30 g strouhaného kokosu + na posypání
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička přírodní vanilkové esence
  • 40 g medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • kokosový olej na vymazání formy

Postup: Quinou a jáhly uvaříme dle návodu na obalu a necháme vychladnout. Mezitím si vyšleháme tuhý sníh ze dvou bílků. Do vychladlé směsi vmícháme ostatní ingredience, vyšlehaný sníh a opatrně zamícháme. Hotovou směs vlijeme do koláčové formy, kterou jsme si lehce vymazali kokosovým olejem. Posypeme strouhaným kokosem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut.

Dobrou chuť :-)



2 komentářů:

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři