Špenátový hummus

O hummusu už jsem Vám jednou psala.Tehdy jsem ho dělala z cizrny (zde). Dnes je na řadě hummus špenátový. Jde vlastně o studený pokrm, jehož základem je cizrna a sezamová pasta (tahini). K tomuto základu pak můžete přidat v podstatě cokoliv. Skvěle se hodí jako příloha k masu nebo pečeným bramborům. Jako omáčka je také skvělý s kukuřičnými chipsy nachos.

Budeme potřebovat:

  • 1 plechovka cizrny
  • 70 g špenátu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva z poloviny citronu
  • 1 lžíce sezamových semínek

Postup: Všechny ingredience vhodíme do mixéru a rozmixujeme dohladka.  V průběhu mixování postupně přiléváme vodu tak, aby nám vznikla pasta, která je konzistencí podobná klasickému pestu. 

Dobrou chuť :-)


2 komentářů:

  1. Ahoj. Kde kupuješ sezamovou pastu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá se koupit ve zdravé výživě nebo si ji můžeš vyrobit i doma. Stačí rozemlít dohladka sezamová semínka a přidat trochu olivového oleje :-)

      Vymazat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři