Mrkvová polévka s chilli a koriandrem

Když jsem se přítele zeptala, jestli nechce vyzkoušet mou super zdravou mrkvovou polévku, odpověděl jen: "Mrkev? Děkuji, nechci." Takže pokud jste na tom s mrkví stejně, tak jí možná raději ani nezkoušejte. Anebo víte co? Zkuste ji a možná změníte názor. A milovníci mrkví jako já se mohou dát s chutí do vaření. Mrkev miluji v jakékoliv podobě a ráda zkouším nové recepty. Dušená mrkev s hráškem je taková česká klasika, ale mrkvová polévka, to je teprve něco :-)

Budeme potřebovat:

  • 4 větší mrkve
  • 2 velké brambory
  • 2 lžíce másla
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • mletý koriandr
  • chilli
  • sůl, pepř

Postup: V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme na kousky nakrájenou očištěnou mrkev a brambory. Přidáme mletý koriandr a chilli. Chvilku restujeme a poté zalijeme vývarem. Vaříme, dokud není zelenina krásně měkká. Polévku necháme zchladnout a poté ji rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme solí, pepřem a podáváme s opečenými kousky chleba.

Dobrou chuť :-)


0 komentářů:

Okomentovat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři